Nauczymy Cię gotować!

Sylwia Grodzka - Haba

Znana jako Pani Foremka Półfinalistka pierwszej edycji programu Bake Off - Ale Ciacho TVP. Przygodę z pieczeniem zaczęła od spełniania słodkich zachcianek swojego dorastającego synka Szymona. Pasjonatka dobrego smaku, wysokiej jakości produktów, sezonowości w kuchni oraz łączenia tradycji z nowoczesnością. Podczas przygotowywania słodkości lubi "iść na żywioł" i odejść od sztywnej receptury. Stąd jej wypieki często bywają niepowtarzalne.

Jakub Kuroń

Syn Macieja i wnuk Jacka Kuronia. Szef kuchni, kucharz oraz smakosz. Prowadzący programu w telewizji kuchnia + „Kuroniowie rozgryzają”.  Jest Szefem Kuchni w Biesiady z Kuroniem Catering oraz Fundacji Kuroniówka. Prowadzi warsztaty kulinarne, pokazy i szkolenia live cooking, podczas których uczy technik gotowania i dzieli się wiedzą zdobytą przez całe życie. Nie boi się wyzwań, dlatego żadna kuchnia nie stanowi dla niego problemu. Na co dzień przygotowuje dania z całego świata, ale najbliższa jest mu kuchnia polska w nowoczesnym wydaniu. Eksperymentuje z nowoczesnymi technikami przyrządzania potraw i kuchnią molekularną (ciekły azot, pianki, musy z lecytną), ale sięga również po stare receptury. Jego przepisy można znaleźć na stronie kuron.com.pl, jego kanale Youtube oraz książkach: „Kuroniowie przy stole”, „Rodzinna książka kucharska Kuroniów”. Mówi: „kuchnia to mój napęd – eksperymentuje, gotuje i szkole”.

Magdalena Gembacka

Autorka bloga ammniam.pl i książki: „Kolorowa kuchnia roślinna”. Prowadzi warsztaty kulinarne dla dzieci i dla dorosłych. Bazuje na kuchni roślinnej i produktach nieprzetworzonych. W jej kuchni rządzą: warzywa, owoce, zboża, strączki, orzechy i nasiona. Lubi kuchnie lekką, różnorodną, która jest ucztą dla podniebienia, a jednocześnie służy zdrowiu.  Udowadnia, że z roślin można przygotować wszystko, a zdrowe jedzenie może być smaczne, łatwe w przygotowaniu i bogate w różnorodne kolory.

Bogdan Magierski

Mistrz sztuki kulinarej Szef kuchni znanych Restauracji warszawskich. Kuchmistrz Sana Berlin Hotel****. Kuchmistrz Sacree Fleur Paryż. Osobisty kucharz Ambasadora i Kamerdyner. Wstępował na największych targach gastronomicznych w Europie Grune Woche. Prowadził projekty kulinarne Polsko-Niemieckie. Dostał złoty list od Prezydenta Warszawy za szkolenie młodych adeptów sztuki kulinarnej. Jest miłośnikiem Kuchni Polskiej, a jego motto to "Nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia".

Daniel Twardo

Daniel Twardo Szef kuchni wielu prestiżowych hotelach i restauracjach Członek wielu organizacji branżowych m.in. Stowarzyszenie Kucharzy Polskich oraz Euro Toqest. Współorganizator konkursu kulinarnego Fish&Grill oraz członek jury wielu konkursów kulinarnych. Doświadczenie gromadził w angielskich(ostatnio 2* Michelin) jak i francuskich restauracjach. Jego największym sukcesem jest w wieku 32 lat objęcie stanowiska szefa kuchni w 4* hotelu w którym pod jego wodzą na kuchni zdobył prestiżową nagrodę kulinarna I miejsce na najlepszą Kuchnie Pałacową w Polsce Jako pierwszy kucharz w Polsce, współpracując z firmą BALVITEN oferuje specjały kuchni bezglutenowej wychodzi naprzeciw chorobie Celiakia. Stawia na kuchnie makrobiotyczną korzystając wyłącznie z naturalnych składników wysokiej jakości produktów .Lubi łączyć klasyczną prostotę i zaskakujące dodatki które wzbudzają uznania smakoszy. Jak sam mówi miłości do zawodu wyraża na talerzu, moją pasją jest dostarczanie niesamowitych doznań kulinarnych i odkrywanie smaków. Kuchnia ma być radością i przyjemnością ale musi też być zdrowa, tak aby przyjemność smaków była połączona ze wzmocnieniem sił witalnych i budowanie odporności człowieka Wierzę, ze jesteśmy tym co jemy.

Sebastian Ługowski

Zawodowo związany z gastronomią, kuchnia zimna, bankiety i carving nie ma dla niego tajemnic. Ukończył Wyższą Szkołę Hotelarstwa Gastronomii i Turystyki. Obecnie szef kuchni Best Fly Bar. Brał udział w Mistrzostwach Polski w Carvingu gdzie otrzymał najpierw wyróżnienie a rok później zajął IV miejsce. Pasjonat carvingu.

Filip Pankewicz

Dzięki tradycjom rodzinnym z kuchnią japońską związany jest od zawsze. Choć metrykalnie jest młodą osobą, może poszczycić się kilkuletnim doświadczeniem jako sushi master. Jego kompozycje są przemyślane, dopracowane w każdymszczególe. Obecnie jest jednym z wiodących sushi masterów w warszawskiej restauracji Projekt Sushi.Prywatnie pogodna osoba interesująca się sportem, w szczególności piłką nożną. Jego zdaniem, nie ma lepszego klubu piłkarskiego niż Liverpool F.C.

 

 

Justyna Połeć

Pasjonatka zdrowego stylu życia. Autorka bloga http://justdeliciousx.pl i profilu na instagramie: justdeliciousx. Zdobyła uprawnienia dietetyka potwierdzone na druku ministerialnym. Wystąpiła w programie „Dzień Dobry TVN”, zachęca do zdrowego stylu życia w różnych wywiadach i radiu. Piszę artykuły i współpracuje z producentami zdrowej żywności. Miłośniczka dobrego jedzenia, smoothies i masła orzechowego. Wielbicielka jogi i książek prawniczych. Pełna pomysłów, pasji i energii do życia. Stara się, aby każdy posiłek był pyszny, różnorodny i z wartościowych produktów. Unika produktów przetworzonych i bogatych w cukry proste. Dba, o jakość i smak.

Grzegorz Gliński

Strażak z zawodu, kucharz z zamiłowania - czyli: „Gotuj ze strażakiem”, autor popularnego i oryginalnego kanału kulinarnego YouTube.

Tel.: +48 22 6221309
E-mail: kursy.kucharskie@gowork.pl