Nauczymy Cię gotować!

Do czego przygotuje mnie ten kurs?

Kursy tematyczne są skierowane dla osób chcących pogłębić swoje umiejętności i wiedzę. Kursy są ukierunkowane na zagadnienia związane z wybraną tematyką. Od omówienia produktów wykorzystywanych w danej kuchni, po praktyczne ich zastosowanie.

Do kogo adresowany jest ten kurs?

Kurs skierowany jest do osób planujących otworzyć działalność gastronomiczną oraz do osób już będących właścicielem lokali gastronomicznych. A  może chcesz po prostu poznać tajniki kuchni Amerykańskiej, Japońskiej, Czterech kultur lub Kurs daje niepowtarzalną możliwość poznania tajemnic specyfiki określonej kuchni. Cechą charakterystyczną szkolenia odróżniającą go od innych oferowanych na rynku jest jego indywidualny charakter, który umożliwia nabycie solidnych podstaw, które pozwolą na podjęcie pracy w branży gastronomicznej.

Jakie umiejętności nabędę po odbyciu tego kursu?

Celem kursu jest intensywna nauka konkretnych umiejętności i poznanie specyfiki konkretnej kultury.  

Gdzie mogę podjąć pracę po ukończeniu kursu?

Po ukończeniu szkolenia możesz pracować przede wszystkim na stanowiskach związanych z tematyką wybranego kursu jako kucharz, pom kucharza lub możesz otworzyć własną działalność uzbrojony w niezbędna wiedzę.

Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?

Niepowtarzalna formuła kursu tj. kurs będzie odbywał się w miejscach specjalizujących się w danej tematyce. Prowadzący są osobami o dużym doświadczeniu, popartym wieloletnią praktyką. Zajęcia dają szansę

Organizacja zajęć

Kursy trwają po 21 h dydaktycznych (45 min.) i realizowany jest w intensywnym trybie wyjazdowym.

  • 1 dzień: 10.00 przyjazd i powitanie uczestników, do 12.00 zakwaterowanie, omówienie zagadnień. Zajęcia od godziny 12 do 19 z godzinną przerwą w trakcie.
  • 2 dzień zajęcia od godziny 8/9 do maksymalnie 17, Podsumowanie, wykwaterowanie, pożegnanie i rozdanie Certyfikatów

Organizator kursu zastrzega sobie możliwość modyfikacji harmonogramu zajęć kursów tematycznych. Godziny mogą ulec zmianie, zgodnie z zasadami organizacji pracy na kuchni i w hotelu. 

 

Cena Kursu obejmuje: materiały szkoleniowe, produkty spożywcze wykorzystywane na kursie, 1 nocleg oraz wyżywienie. 

Wymagania wstępne: zaświadczenie o stanie zdrowia od lekarza medycyny pracy, bądź aktualna książeczka SANEPID, wykształcenie minimum: podstawowe

Program kursu

Warszawa – Kuchnia Fusion – 21 h szkoleniowych- 2 dni

Na początek:

  • Przedstawienie produktów używanych w kuchni molekularnej.
  • Przedstawienie technik:
  • technika vacum,
  • gotowanie w niskich temperaturach metodą sous vide,
  • technika wędzenia,
  • pianki,
  • gotowanie w azocie,
  • zagęszczanie,
  • żelowanie,
  • syfony,
  • slow food
  • sorbety i lody


Praktyka:
Przygotowywanie gotowych dań (przykładowego menu składającego się z 8-12 dań, na każdym szkoleniu inne menu) z wykorzystaniem poznanych wcześniej technik kuchni molekularnej.


Kraków –Kurs Kuchnii Japońskiej – 21 h – 2 dni

Na początek:

  • Historia i specyfika kuchni japońskiej
  • Omówienie składników wykorzystywanych w kuchni japońskiej

Praktyka:

  • Przygotowywanie surowców surowych
  • Przygotowywanie innych składników
  • Przygotowanie m.in.: deseru japońskiego, zupy miso, sushi (rodzaje do ustalenia), ryba smazona w cieście miso, tofu
  • Komponowanie zestawów
  • Estetyka W sztuce kuchni japońskiej



Warszawa – Kuchnia Amerykańska – 21 h – 2 dni

Na początek:

  • Historia i specyfika kuchni amerykańskiej
  • Omówienie składników wykorzystywanych w kuchni amerykańskiej

Praktyka:

  • Przygotowywanie surowców surowych
  • Przygotowywanie półproduktów
  • Przygotowanie m.in.: steków, żeberek, grill, burgery, deser: apple pie
  • Komponowanie zestawów
  • Estetyka W sztuce kuchni amerykańskiej


Łódź – Kuchnia 4 kultur – Rosyjska, Polska, Niemiecka i żydowska - 21 h - 2 dni

Na początek:

  • Historia i specyfika kuchni Rosyjskiej, Polskiej, Niemieckiej i żydowska
  • Omówienie składników wykorzystywanych w w.w. kuchniach

Praktyka:

  • Przygotowywanie surowców surowych
  • Przygotowywanie półproduktów
  • Przygotowywanie gotowych dań (przykładowego menu składającego się z 8-12 dań, na każdym szkoleniu inne menu)
  • Komponowanie zestawów

 

Siedziby szkoleniowe

Oddział Główny:

ul. Żurawia 47, piętro III, 00-680 Warszawa ścisłe centrum

Biuro czynne: od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 18:00 oraz w soboty od 8.00 do 16.00

Tel. 22 622 13 09

  • Warszawa:

    ul. Żurawia 47 piętro III

    00-680 Warszawa

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 22 622 13 09

  • Katowice:

    Ul. 3 Maja 13 (wejście od ul. Stawowej 10)

    40-096 Katowice

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 32 701 25 50

  • Kraków:

    Wielopole 18b, II piętro

    31-072 Kraków

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 12 359 99 00

  • Lublin:

    ul. Przechodnia 4, p. 2 (biuro), 20-002 Lublin

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 81 477 90 00

  • Łódź:

    ul. Gdańska 90, piętro I

    lokal nr 1-4, klatka A

    90-508 Łódź,

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 42 292 81 00

  • Olsztyn:

    ul. 11 listopada 7/2

    10-900 Olsztyn

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 22 622 13 09

  • Białystok:

    ul. Świętego Rocha 5, II piętro, lokal 205, (lokal
    mieści się w budynku "Zielona kamienica")

    15-879 Białystok

    zobacz na mapie 

    Tel. 22 622 13 09

  • Zielona Góra:

    Bohaterów Westerplatte 9 (pomieszczenie
    oznaczone numerem 217 na II piętrze)

    65-034 Zielona Góra

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 22 622 13 09

  • Poznań:

    Św. Marcin 66/72, piętro 11

    61-807 Poznań

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 61 818 28 14

  • Szczecin:

    ul. Teofila Firlika 19 pok. 502 (V p.)

    71-637 Szczecin

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 91 820 70 00

  • Bydgoszcz:

    ul. Jagiellońska 12, I piętro

    85-067 Bydgoszcz

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 525208000

  • Siedlce:

    ul. Kochanowskiego 18

    08-110 Siedlce

    zobacz na mapie

    Tel. 25 749 39 00

  • Wrocław:

    ul. Ruska 51B

    50-079 Wrocław

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 71 729 39 00

  • Gdańsk:

    ul. Wały Piastowskie 1, piętro 5, pokój 510 C

    80-749 Gdańsk

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 58 717 89 00

  • Opole:

    Władysława Reymonta 14 (III piętro, nr 57)
    (u zbiegu ulic Reymonta i Damrota)

    46-020 Opole

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 22 622 13 09

Brak terminów

Tel.: +48 22 6221309
E-mail: kursy.kucharskie@gowork.pl