Nauczymy Cię gotować!

Kurs System Analizy Zagrożeń i Krytycznych  Punktów Kontroli -  HACCP 16h

Czas trwania kursu:

  • 16 h dydaktycznych

Forma kursu:

  • tryb weekendowy - 1 zjad (sobota i niedziela)
  • tryb dzienny - dwa dni robocze

Ilość miejsc w grupie szkoleniowej:

  • maksymalnie do 12 osób

Cena kursu obejmuje:

  • 16 godzin dydaktycznych kursu
  • materiały dydaktyczne
  • dyplom i zaświadczenie o ukończeniu kursu

Cel kursu System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli - HACCP:

Skrót HACCP oznacza system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli (z ang. Hazard Analysis and Critical Control Points). Na naszym kursie HACCP przekażemy Ci niezbędne informacje teoretyczne oraz praktyczne dotyczące wszystkich etapów wdrażania HACCP. Nasz kurs HACCP przygotuje Cię do przyszłej profesjonalnej pracy. Pozwoli Ci on na nabycie wiedzy o strukturze i wymaganiach systemu HACCP - o tym, czym system HACCP jest w praktyce i jaką rolę w jego skutecznym funkcjonowaniu odgrywają Dobre Praktyki Produkcyjne (GMP) oraz Dobre Praktyki Higieniczne (GHP) oraz nabycie podstawowych kompetencji (wiedzy i umiejętności) w zakresie wykonywania audytów wewnętrznych systemu HACCP.

Do kogo adresowany jest ten kurs?

Szkolenie HACCP przeznaczone jest dla wszystkich osób pracujących bądź chcących pracować w firmach, lokalach gastronomicznych czy zakładach kontroli jakości branży spożywczej zajmujących się dystrybucją, magazynowaniem i produkcją żywności. Nasze szkolenie skierowane jest również do producentów dodatków do żywności, detergentów i opakowań, maszyn oraz pozostałych osób mających kontakty z produktami spożywczymi.

Jakie umiejętności nabędę po odbyciu tego kursu?

  • zdobywają podstawowe wiadomości o analizie zagrożeń dla jakości zdrowotnej produktu oraz wyznaczanie krytycznych punktów kontrolnych w procesie produkcji,
  • poznają strukturę i wymagania systemu HACCP,
  • pozyskają wiedzę i umiejętności do przygotowania i przeprowadzania audytów wewnętrznych w warunkach rzeczywistych,
  • uzyskają kompetencje do uczestniczenia w doskonaleniu funkcjonowania systemu HACCP,
  • zapoznają się z fachową terminologią związaną z bezpieczeństwem zdrowotnym żywności,
  • nabędą wiedzę w zakresie wymagań systemu HACCP/ISO 22000 oraz wymagań prawnych dotyczących GMP, GHP niezbędnej w firmach produkujących żywność lub zajmujących się jej obrotem,
  • uzyskują praktyczne wskazówki niezbędne przy projektowaniu systemu HACCP,
  • przygotują się do urzędowej kontroli żywności w firmie.

W jakim zawodzie mogę pracować po ukończeniu kursu?

Po ukończeniu szkolenia z systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli możesz pracować w firmach kontroli jakości zakładów branży spożywczej na stanowisku specjalisty HACCP.

Program kursu System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli - HACCP
(16 h dydaktycznych)

  1. Wprowadzenie do Systemu Zarządzanie Bezpieczeństwem Żywności
    • Przepisy prawa w zakresie bezpieczeństwa i jakości zdrowotnej żywności obowiązujące w Unii Europejskiej,
    • uwarunkowania prawne, które obowiązują w Polsce w zakresie bezpieczeństwa żywności,
  2. HACCP-zasady funkcjonowania systemu
    • omówienie zasad Systemu HACCP,
    • tworzenie schematu procesu technologicznego
    • identyfikacja i analiza zagrożeń na każdym etapie,
    • odpowiedni wykaz środków zapobiegawczych zagrożeniom,
    • ustalenie krytycznych punktów kontroli – CCP
    • system monitorowania CCP,
    • omówienie procedury weryfikacji,
    • korzyści z wdrożenia systemu HACCP
  3. Zasady Dobrej Praktyki Produkcyjnej - GHP oraz Dobrej Praktyki Higienicznej - GMP
    • podstawowe terminy dotyczące GHP/GMP
    • podstawy prawne wdrażania Dobrych Praktyk,
    • Prawidłowe zachowania higieniczne personelu
    • Zasady prawidłowego mycia i dezynfekcji pomieszczeń, maszyn, urządzeń i sprzętu
    • Przechowywanie poszczególnych asortymentów środków spożywczych procesy mycia i dezynfekcji
    • Postępowanie z surowcami, półproduktami, produktami „
  4. Procedura wdrażania systemu HACCP
    • sposoby wdrażania systemu,
    • tworzenie odpowiedniej dokumentacji,
    • omówienie procedur systemowych,
    • HACCP a GHP/GMP

Siedziby szkoleniowe

Oddział Główny:

ul. Żurawia 47, piętro III, 00-680 Warszawa ścisłe centrum

Biuro czynne: od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 18:00 oraz w soboty od 8.00 do 16.00

Tel. 22 622 13 09

  • Warszawa:

    ul. Żurawia 47 piętro III

    00-680 Warszawa

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 22 622 13 09

  • Katowice:

    Ul. 3 Maja 13 (wejście od ul. Stawowej 10)

    40-096 Katowice

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 32 701 25 50

  • Kraków:

    Wielopole 18b, II piętro

    31-072 Kraków

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 12 359 99 00

  • Lublin:

    ul. Przechodnia 4, p. 2 (biuro), 20-002 Lublin

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 81 477 90 00

  • Łódź:

    ul. Gdańska 90, piętro I

    lokal nr 1-4, klatka A

    90-508 Łódź,

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 42 292 81 00

  • Olsztyn:

    ul. 11 listopada 7/2

    10-900 Olsztyn

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 22 622 13 09

  • Białystok:

    ul. Świętego Rocha 5, II piętro, lokal 205, (lokal
    mieści się w budynku "Zielona kamienica")

    15-879 Białystok

    zobacz na mapie 

    Tel. 22 622 13 09

  • Zielona Góra:

    Bohaterów Westerplatte 9 (pomieszczenie
    oznaczone numerem 217 na II piętrze)

    65-034 Zielona Góra

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 22 622 13 09

  • Poznań:

    Św. Marcin 66/72, piętro 11

    61-807 Poznań

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 61 818 28 14

  • Szczecin:

    ul. Teofila Firlika 19 pok. 502 (V p.)

    71-637 Szczecin

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 91 820 70 00

  • Bydgoszcz:

    ul. Jagiellońska 12, I piętro

    85-067 Bydgoszcz

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 525208000

  • Siedlce:

    ul. Kochanowskiego 18

    08-110 Siedlce

    zobacz na mapie

    Tel. 25 749 39 00

  • Wrocław:

    ul. Ruska 51B

    50-079 Wrocław

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 71 729 39 00

  • Gdańsk:

    ul. Wały Piastowskie 1, piętro 5, pokój 510 C

    80-749 Gdańsk

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 58 717 89 00

  • Opole:

    Władysława Reymonta 14 (III piętro, nr 57)
    (u zbiegu ulic Reymonta i Damrota)

    46-020 Opole

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 22 622 13 09

 

Kurs System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli - HACCP 16h - tryb dzienny

Białystok
od 2019-01-14 do 2019-01-15
Cena brutto: 499
Bydgoszcz
od 2019-01-07 do 2019-01-08
Cena brutto: 499
Gdańsk
od 2019-01-07 do 2019-01-08
Cena brutto: 499
Katowice
od 2019-01-07 do 2019-01-08
Cena brutto: 499
Kraków
od 2019-01-14 do 2019-01-15
Cena brutto: 499
Olsztyn
od 2019-01-14 do 2019-01-15
Cena brutto: 499
Poznań
od 2019-01-07 do 2019-01-08
Cena brutto: 499
Rzeszów
od 2019-01-14 do 2019-01-15
Cena brutto: 499
Siedlce
od 2019-01-07 do 2019-01-08
Cena brutto: 499
Szczecin
od 2019-01-07 do 2019-01-08
Cena brutto: 499
Toruń
od 2019-01-14 do 2019-01-15
Cena brutto: 499
Warszawa
od 2019-01-14 do 2019-01-15
Cena brutto: 499
Wrocław
od 2019-01-07 do 2019-01-08
Cena brutto: 499
Zielona Góra
od 2019-01-14 do 2019-01-15
Cena brutto: 499
Łódź
od 2019-01-07 do 2019-01-08
Cena brutto: 499

Kurs System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli - HACCP 16h - tryb weekendowy

Białystok
od 2019-01-12 do 2019-01-13
Cena brutto: 499
Bydgoszcz
od 2019-01-12 do 2019-01-13
Cena brutto: 499
Gdańsk
od 2019-01-12 do 2019-01-13
Cena brutto: 499
Katowice
od 2019-01-12 do 2019-01-13
Cena brutto: 499
Lublin
od 2019-01-12 do 2019-01-13
Cena brutto: 499
Olsztyn
od 2019-01-12 do 2019-01-13
Cena brutto: 499
Poznań
od 2019-01-12 do 2019-01-13
Cena brutto: 499
Rzeszów
od 2019-01-12 do 2019-01-13
Cena brutto: 499
Siedlce
od 2019-01-12 do 2019-01-13
Cena brutto: 499
Szczecin
od 2019-01-12 do 2019-01-13
Cena brutto: 499
Toruń
od 2019-01-12 do 2019-01-13
Cena brutto: 499
Warszawa
od 2019-01-12 do 2019-01-13
Cena brutto: 499
Wrocław
od 2019-01-12 do 2019-01-13
Cena brutto: 499
Zielona Góra
od 2019-01-12 do 2019-01-13
Cena brutto: 499
Łódź
od 2019-01-12 do 2019-01-13
Cena brutto: 499

Tel.: +48 22 6221309
E-mail: kursy.kucharskie@gowork.pl