Nauczymy Cię gotować!

Kurs Dekorowania Wyrobów Cukierniczych 16h

Do czego przygotowuje mnie ten kurs?


Kurs dekorowania pozwoli zdobyć oraz uzupełnić i udoskonalić posiadane już umiejętności w zakresie profesjonalnego dekorowania wyrobów cukierniczych, deserów i wszelkiego typu tortów i wypieków.

Do kogo adresowany jest ten kurs?

Program warsztatów dekorowania dedykowany jest dla wszystkich osób pasjonujących się dekorowaniem i cukiernictwem, fanów lukrów plastycznych, mas marcepanowych, ciast i wszelakich słodkości oraz osób zainteresowanych rozwojem umiejętności, chcących od podstaw zagłębić sztukę dekorowania wyrobów cukierniczych: ciast, tortów, deserów, babeczek itp.
 
Jakie umiejętności nabędę po odbyciu tego kursu?

Po ukończeniu kursu cukierniczego uczestnik będzie potrafił::
  • Omówić zasady i sposoby dekorowania.
  • Obsługiwać przyrządy potrzebne do dekorowania wyrobów cukierniczych.
  • Wykorzystywać materiały cukiernicze – rodzaje i ich przeznaczenie (różnego rodzaju masy plastyczne, masy cukrowe, barwniki spożywcze do dekoracji).
  • Przygotować torty, biszkopty jako bazę do dekorowania.
  • Projektować i wykonywać dekoracje m. in. kremami, czekoladą, bitą śmietaną, lukrem plastycznym.
  • Stosować techniki wytwarzania ozdób cukierniczych.
  • Wykorzystywać barwniki, masy marcepanowe, lukier plastyczny do procesu dekoracji.
  • Używać barwniki spożywcze z lukrem i masą cukrową.
  • W jakim charakterze mogę pracować po ukończeniu kursu?

W jakim charakterze mogę pracować po ukończeniu kursu?

Po ukończeniu kursu dekorowania możesz pracować jako dekorator wyrobów cukierniczych, asystent cukiernika oraz założyć własną działalność gospodarczą. Kurs daje podstawy do dalszego rozwoju jak również może pomóc w określeniu drogi życiowej (np. przez założenie własnej działalności). Sprawdź oferty pracy dla cukiernika na stronie GoWork.pl

Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?

Szkolenie z dekorowania daje możliwość poznania oraz nabycia praktycznej wiedzy w zakresie dekorowania wyrobów cukierniczych. Zajęcia praktyczne realizowane są w cukierniach, szkołach gastronomicznych oraz restauracjach. Wykładowcy prowadzący kurs chętnie dzielą się swoim bogatym doświadczeniem i udzielają cennych porad.

Nasza firma jest Instytucją Szkoleniową od 2005 roku wpisaną do Rejestru Instytucji Szkoleniowych pod numerem 2.14/00239/2005. Po zakończeniu szkolenia otrzymają Państwo dyplom oraz zaświadczenie. O wysokiej jakości usług świadczy liczba absolwentów naszych kursów sięgająca do kilkudziesięciu tysięcy oraz zadowolenie poświadczone referencjami firm, z którym dotychczas mieliśmy przyjemność współpracować.

Gdzie można wziąć udział w kursie?

Kurs cukierniczy organizowany jest w największych miastach w Polsce: w Katowicach, w Krakowie, w Poznaniu, w Szczecinie, w Warszawie, w Wrocławiu, w Łodzi. Liczy się kolejność zgłoszeń - ilość miejsc ograniczona.
Do czego przygotowuje mnie ten kurs?

Kurs dekorowania pozwoli zdobyć oraz uzupełnić i udoskonalić posiadane już umiejętności w zakresie profesjonalnego dekorowania wyrobów cukierniczych, deserów i wszelkiego typu tortów i wypieków.

Do kogo adresowany jest ten kurs?

Program warsztatów dekorowania dedykowany jest dla wszystkich osób pasjonujących się dekorowaniem i cukiernictwem, fanów lukrów plastycznych, mas marcepanowych, ciast i wszelakich słodkości oraz osób zainteresowanych rozwojem umiejętności, chcących od podstaw zagłębić sztukę dekorowania wyrobów cukierniczych: ciast, tortów, deserów, babeczek itp.

Jakie umiejętności nabędę po odbyciu tego kursu?

Po ukończeniu kursu cukierniczego uczestnik będzie potrafił:

  • Omówić zasady i sposoby dekorowania.
  • Obsługiwać przyrządy potrzebne do dekorowania wyrobów cukierniczych.
  • Wykorzystywać materiały cukiernicze – rodzaje i ich przeznaczenie (różnego rodzaju masy plastyczne, masy cukrowe, barwniki spożywcze do dekoracji).
  • Przygotować torty, biszkopty jako bazę do dekorowania.
  • Projektować i wykonywać dekoracje m. in. kremami, czekoladą, bitą śmietaną, lukrem plastycznym.
  • Stosować techniki wytwarzania ozdób cukierniczych.
  • Wykorzystywać barwniki, masy marcepanowe, lukier plastyczny do procesu dekoracji.
  • Używać barwniki spożywcze z lukrem i masą cukrową.


W jakim charakterze mogę pracować po ukończeniu kursu?

Po ukończeniu kursu dekorowania możesz pracować jako dekorator wyrobów cukierniczych, asystent cukiernika oraz założyć własną działalność gospodarczą. Kurs daje podstawy do dalszego rozwoju jak również może pomóc w określeniu drogi życiowej (np. przez założenie własnej działalności). Sprawdź oferty pracy dla cukiernika na stronie GoWork.pl.

Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?

Szkolenie z dekorowania daje możliwość poznania oraz nabycia praktycznej wiedzy w zakresie dekorowania wyrobów cukierniczych. Zajęcia praktyczne realizowane są w cukierniach, szkołach gastronomicznych oraz restauracjach. Wykładowcy prowadzący kurs chętnie dzielą się swoim bogatym doświadczeniem i udzielają cennych porad.

Nasza firma jest Instytucją Szkoleniową od 2005 roku wpisaną do Rejestru Instytucji Szkoleniowych pod numerem 2.14/00239/2005. Po zakończeniu szkolenia otrzymają Państwo dyplom oraz zaświadczenie. O wysokiej jakości usług świadczy liczba absolwentów naszych kursów sięgająca do kilkudziesięciu tysięcy oraz zadowolenie poświadczone referencjami firm, z którym dotychczas mieliśmy przyjemność współpracować.

Gdzie można wziąć udział w kursie?
Kurs cukierniczy organizowany jest w największych miastach w Polsce: w Katowicach, w Krakowie, w Poznaniu, w Szczecinie, w Warszawie, w Wrocławiu, w Łodzi. Liczy się kolejność zgłoszeń - ilość miejsc ograniczona.

PROGRAM KURSU

  1. Omówienie zasad i sposobów dekorowania.
  2. Materiały cukiernicze - rodzaje i przeznaczenie. Omówienie różnego rodzaju mas plastycznych, mas cukrowych, barwników spożywczych do dekoracji.
  3. Przyrządy potrzebne do dekorowania wyrobów cukierniczych - zastosowanie wykrawaczek, stempli, pistoletów do lukru, dekorowania tortów w różnych kształtach, aranżowania dekoracji.
  4. Przygotowanie tortów, biszkoptów jako bazy do dekorowania masą cukrową.
  5. Projektowanie i wykonywanie dekoracji cukierniczych.Dekorowanie kremami, czekoladą, bitą śmietaną, karmelem:
  • Dekorowanie kremami, czekoladą, bitą śmietaną, karmelem.
  • Metody pracy z lukrem plastycznym różnego rodzaju, różnych elementów ozdobnych.
  • Wykonywanie kwiatów o zróżnicowanym stopniu trudności, z różnego rodzaju lukru plastycznego, z zastosowaniem drucików florystycznych i bez, stosowanie różnego rodzaju barwników.
  • Temperowanie czekolady, stosowanie różnego rodzaju form do czekolady, dekorowanie pralin, używanie foli karotenowych.
      6. Wykorzystanie barwników spożywczych z lukrem i masą cukrową, masy   marcepanowej, lukrów plastycznych i innych.
      7. Ćwiczenia praktyczne: wykonywanie dekoracji z różnych rodzajów mas plastycznych i produktów przeznaczonych do dekoracji.
 
 

Warszawa:

ul. Żurawia 47 piętro III

00-680 Warszawa

ścisłe centrum - zobacz na mapie

Tel. 22 622 13 09

Katowice:

Ul. 3 Maja 13 (wejście od ul. Stawowej 10)

40-096 Katowice

ścisłe centrum - zobacz na mapie

Tel. 32 701 25 50

Kraków:

Wielopole 18b, II piętro

31-072 Kraków

ścisłe centrum - zobacz na mapie

Tel. 12 359 99 00

Lublin:

ul. Przechodnia 4, p. 2 (biuro), 20-002 Lublin

ścisłe centrum - zobacz na mapie 

Tel. 81 477 90 00

Łódź:

ul. Gdańska 90, piętro I

lokal nr 1-4, klatka A

90-508 Łódź,

ścisłe centrum - zobacz na mapie 

Tel. 42 292 81 00

Olsztyn:

ul. 11 listopada 7/2

10-900 Olsztyn

ścisłe centrum - zobacz na mapie 

Tel. 22 622 13 09

Białystok:

ul. Świętego Rocha 5, II piętro, lokal 205, (lokal
mieści się w budynku "Zielona kamienica")

15-879 Białystok

zobacz na mapie 

Tel. 22 622 13 09

Zielona Góra:

Bohaterów Westerplatte 9 (pomieszczenie
oznaczone numerem 217 na II piętrze)

65-034 Zielona Góra

ścisłe centrum - zobacz na mapie

Tel. 22 622 13 09

Poznań:

Św. Marcin 66/72, piętro 11

61-807 Poznań

ścisłe centrum - zobacz na mapie

Tel. 61 818 28 14

Szczecin:

ul. Teofila Firlika 19 pok. 502 (V p.)

71-637 Szczecin

ścisłe centrum - zobacz na mapie

Tel. 91 820 70 00

Bydgoszcz:

ul. Jagiellońska 12, I piętro

85-067 Bydgoszcz

ścisłe centrum - zobacz na mapie

Tel. 525208000

Siedlce:

ul. Kochanowskiego 18

08-110 Siedlce

zobacz na mapie

Tel. 25 749 39 00

Wrocław:

ul. Ruska 51B

50-079 Wrocław

ścisłe centrum - zobacz na mapie

Tel. 71 729 39 00

Gdańsk:

ul. Wały Piastowskie 1, piętro 5, pokój 510 C

80-749 Gdańsk

ścisłe centrum - zobacz na mapie

Tel. 58 717 89 00

Opole:

Władysława Reymonta 14 (III piętro, nr 57)
(u zbiegu ulic Reymonta i Damrota)

46-020 Opole

ścisłe centrum - zobacz na mapie

Tel. 22 622 13 09

Kurs Dekorowania Wyrobów Cukierniczych - tryb dzienny

Białystok
od 2019-01-17 do 2019-01-18
Cena brutto: 720
Bydgoszcz
od 2019-01-17 do 2019-01-18
Cena brutto: 720
Gdańsk
od 2019-01-17 do 2019-01-18
Cena brutto: 720
Katowice
od 2019-01-17 do 2019-01-18
Cena brutto: 720
Kraków
od 2019-01-17 do 2019-01-18
Cena brutto: 720
Lublin
od 2019-01-17 do 2019-01-18
Cena brutto: 720
Olsztyn
od 2019-01-17 do 2019-01-18
Cena brutto: 720
Poznań
od 2019-01-17 do 2019-01-18
Cena brutto: 720
Rzeszów
od 2019-01-17 do 2019-01-18
Cena brutto: 720
Siedlce
od 2019-01-17 do 2019-01-18
Cena brutto: 720
Szczecin
od 2019-01-17 do 2019-01-18
Cena brutto: 720
Toruń
od 2019-01-17 do 2019-01-18
Cena brutto: 720
Warszawa
od 2019-01-10 do 2019-01-11
Cena brutto: 720
Wrocław
od 2019-01-17 do 2019-01-18
Cena brutto: 720
Zielona Góra
od 2019-01-17 do 2019-01-18
Cena brutto: 720
Łódź
od 2019-01-17 do 2019-01-18
Cena brutto: 720

Kurs Dekorowania Wyrobów Cukierniczych - tryb weekendowy

Białystok
od 2019-02-09 do 2019-02-10
Cena brutto: 720
Bydgoszcz
od 2019-02-09 do 2019-02-10
Cena brutto: 720
Gdańsk
od 2019-02-09 do 2019-02-10
Cena brutto: 720
Katowice
od 2019-02-09 do 2019-02-10
Cena brutto: 720
Kraków
od 2019-02-09 do 2019-02-10
Cena brutto: 720
Lublin
od 2019-02-09 do 2019-02-10
Cena brutto: 720
Olsztyn
od 2019-02-09 do 2019-02-10
Cena brutto: 720
Rzeszów
od 2019-02-09 do 2019-02-10
Cena brutto: 720
Siedlce
od 2019-02-09 do 2019-02-10
Cena brutto: 720
Szczecin
od 2019-02-09 do 2019-02-10
Cena brutto: 720
Toruń
od 2019-02-09 do 2019-02-10
Cena brutto: 720
Warszawa
od 2019-02-09 do 2019-02-10
Cena brutto: 720
Wrocław
od 2019-02-09 do 2019-02-10
Cena brutto: 720
Zielona Góra
od 2019-02-09 do 2019-02-10
Cena brutto: 720
Łódź
od 2019-02-09 do 2019-02-10
Cena brutto: 720

Tel.: +48 22 6221309
E-mail: kursy.kucharskie@gowork.pl