Nauczymy Cię gotować!

Kuchnia chińska to niezwykła mieszanka smaków, pozornie do siebie niepasujących, a jednach dających niepowatarzalny efekt. Tradycyjne pierożki wonton, pikantno-słodkie zupy i orzeźwiające desery to tylko niektóre z chińskich specjałów, które nauczą sie Państwo przygotowywać na kursie. Całości dopełni wspólna kolacja w chińskim stylu, spożywana oczywiście z pomocą pałeczek.

Program kursu

1. Chińskie smaki w pigułce: krótki historyczny zarys tradycyjnej kuchni chińskiej, różnice między kuchnią regionów
2. Orientalny smak: dobór regionalnych produktów, komponowanie przypraw, aranżacja potraw
3. Wspólne przygotowywanie dań:

  • Przystawka: smażone pierożki wonton z nadzieniem z owoców morza podawane z sosami łagodnym, ostrym i wasabi
  • Danie I: zupa sezamowa z kurczakiem i kapustą
  • Danie II: wołowina w sosie ostrygowym podawana z makaronem chow mein z grzybami mun
  • Deser: banany w cieście kokosowym z lodami waniliowymi i gorącym sosem czekoladowym

4. Wspólna kolacja przy suto zastawionym stole

Brak terminów

Tel.: +48 22 6221309
E-mail: kursy.kucharskie@gowork.pl