Nauczymy Cię gotować!

 Nasz kurs pieczenia włoskich dań mącznych: pizzy, focciaci i calzony jest dedykowany osobom, które chcą pod czujnym okiem mistrza dotknąć prawdziwej, tradycyjnej kuchni włoskiej. Jeśli chcesz poznać tradycyjne receptury, tworzyć idealne ciasto i aromatyczny sos pomidorowy, odpowiednio dobierać i łączyć składniki to nasz kurs jest doskonałym wyborem. Zapraszamy!

Program kursu

1. Sekret włoskich smaków czyli krótka historia przygotowania idealnej pizzy
2. Wybór odpowiedniego sprzętu, rodzaje mąk, dobór produktów wysokiej jakości
3. Tradycyjne wyrabianie ciasta – tajniki sztuki jego przygotowania oraz omówienie i przećwiczenie poszczególnych techniki podrzutu
4. Wspólne przygotowywanie dań:

  • Grissini z solą morską i oregano,
  • Focaccia z oliwkami i świeżą bazylią
  • Pizza Calzone z pikantnym salami i mozzarellą
  • Tradycyjna neapolitańska Marinara z anchois i kaparami
  • Pizza bianca z cukinią i rukolą
  • Deser: semifredo z nutellą i malinami

5. Wspólna kolacja w iście włoskim stylu.

Warsztaty Kuchni Włoskiej: Pizza, Focaccia, Calzone 4h - tryb weekendowy

Warszawa
od 2019-01-25 do 2019-01-25
Cena brutto: 299

Tel.: +48 22 6221309
E-mail: kursy.kucharskie@gowork.pl