Nauczymy Cię gotować!

Na naszym kursie chcemy Państwu pokazać, że kuchnia amerykańska to nie tylko hamburgery, frytki i steki, ale przede wszystkim niesamowita różnorodność smaków i zapachów. Kuchnia ta łączy w sobie tradycje kulinarne z całego świata. Znajdziemy tu akcenty azjatyckie, meksykańskie, włoskie... a to wszystko na jednym talerzu.

Program kursu

1. Amerykański tygiel, czyli jak to wszystko się zaczęło
2. Z plecakiem po amerykańskich stanach: wybór lokalnych produktów wysokiej jakości, dobór odpowiednich narzędzi oraz tradycyjnych receptur
3. Wspólne przygotowywanie dań:

  • Talerz przystawek: corn dog, twinkie, buffalo wings
  • Danie I: luizjańska zupa z kukurydzą i krewetkami
  • Danie II: steki z polędwicy wołowej z grillowanymi pomidorami podane z frytkami z dyni piżmowej i sosem Jack Daniel's
  • Deser: apple pie – tarta z jabłkami w towarzystwie lodów waniliowych i sosu czekoladowego

4. wspólna kolacja w iście amerykańskim stylu

Warsztaty Kuchni Amerykańskiej - tryb weekendowy

Warszawa
od 2019-01-20 do 2019-01-20
Cena brutto: 299

Tel.: +48 22 6221309
E-mail: kursy.kucharskie@gowork.pl