Nauczymy Cię gotować!

Dla wielu osób przejście na dietę bezglutenową stanowi bardzo duże wyzwanie, często wiążące się z wieloma wyrzeczeniami I restrykcjami. NIE MUSI TAK BYĆ !

Wystarczy zmienić swoje podejście do komponowania posiłków, zastosować zamienniki by cieszyć się smacznymi i kolorowymi potrawami nie obciążającymi naszego zdrowia I organizmu.

Na kursie “Quchnia Gluten Free” pokażemy Ci jak zmienić swoje nawyki żywieniowe I przygotować potrawy bez zawartości glutenu.

Głównym celem Kursu Gluten Free jest praktyczne oraz teoretyczne przygotowanie kursanta do wprowadzenia nowych zasad żywieniowych, oraz uświadomienie że bezglutenowe jedzenie nie musi być niesmaczne.

Kurs jest skierowany nie tylko do osób chorujących na celiakię ale także osoby chcące poszerzyć swoje kompetencje m.in. instruktorzy fitness, trenerzy personalni. Osoby z nietolerancją glutenu muszą przywiązywać dużą uwagę do składników wykorzystywanych w codziennej diecie. Kurs Gluten Free jest także skierowany do osób z alergiami pokarmowymi. 

Nauczysz się:

  • sporządzać potrawy bez użycia niebezpiecznych składników

  • poznasz ciekawe przepisy oraz smaczne zamienniki.

  • Nauczysz się także, czytać etykiety produktowe.

  • Dowiesz się w jaki sposób naturalnie uzupełnić niedobory witamin, mikroelementów w organizmie.

Program kursu

Program Kursu Quchnia Gluten Free

  1. Produkty bezglutenowe a Twoja dieta,
  2. Jak zastąpić produkty glutenowe w ciekawy i smaczny sposób produktami bezpiecznymi.
  3. Co i w jakich ilościach powinno się jeść
  4. Gdzie kupować
  5. Jedzenie na mieście
  6. W jaki sposób naturalnie uzupełniać niedobory witamin, mikroelementów w diecie
  7. Jak czytać etykiety.
  8. Komponowanie pełnowartościowego menu.
  9. Bezglutenowa kuchnia:
  10. Zboża bezglutenowe - przygotowywanie wybranych chlebów m.in.: jaglany, amarantusowy czy gryczany.
  11. Zupy, Kluski, Pierogi, ciasta - czyli jak odnaleźć znane potrawy w bezglutenowym wydaniu
Brak terminów

Tel.: +48 22 6221309
E-mail: kursy.kucharskie@gowork.pl