Nauczymy Cię gotować!

Zajęcia teoretyczne obejmują:

Podział i omówienie roślin stosowanych w kuchni: 

-    Zboża Uprawne i dzikie trawy

-    Owoce z sadów oraz dzikie

Warzywa

Rośliny zielne

Zajęcia praktyczne obejmują:

Łączenie przypraw i ziół

Porady praktyczne jak przechowywać zioła i przyprawy

Triki jak wybyć głębie smaku przy użyciu naturalnych produktów

Czym zastąpić sól i gotowe mieszanki przypraw.

Program kursu

1.       Rośliny zielne i przyprawy stosowane w kuchni.

2.       Systematyka ziół oraz ich właściwości.

3.       Przechowywanie ziół suszonych.

4.       Smak i zastosowanie wybranych ziół i przypraw w:

  • teorii,
  • praktyce.

5.       Tworzenie mieszanek ziół.

Szkolenie Magia Przypraw i Ziół - tryb weekendowy

Warszawa
od 2018-11-17 do 2018-11-17
Cena brutto: 350

Tel.: +48 22 6221309
E-mail: kursy.kucharskie@gowork.pl