Nauczymy Cię gotować!

Do czego przygotowuje mnie ten kurs ?

 

Sushi należy do najpopularniejszych potraw na świecie. Proces jego przyrządzenia nie jest łatwy i wymaga specjalnego przygotowania oraz odpowiednich produktów. Celem przeprowadzanego przez nas kursu jest uzyskanie przez uczestnika nie tylko wiedzy teoretycznej ale również praktycznych umiejętności w przygotowaniu różnych rodzajów sushi. Kursanci po ukończeniu będą potrafili między innymi ocenić jakoś dobieranych przez siebie składników, przygotować produkty, komponować różne zestawy oraz samodzielnie wykonywać potrawę i doskonale ją zaprezentować.


Do kogo adresowany jest ten kurs ?


Nie musisz być absolwentem szkoły gastronomicznej. Na kurs zapraszamy wszystkich. Zarówno osoby, które chcą poszerzyć już wcześniej zdobyte umiejętności w przygotowywaniu tego niezwykłego dania oraz miłośników tej potrawy, a także nowicjuszy, którzy pragną poznać nowe orientalne kultury i zagłębić się w świat sushi poprze podniebienie. Wystarczą chęci, motywacja oraz duże zaangażowanie, które z pewnością będzie niezastąpione w czasie nauki, wykorzystywania wiedzy w praktyce i dalszego rozwoju w tym kierunku.


W jakim charakterze mogę pracować po ukończeniu kursu?


Kurs w naszej firmie pomoże Ci awansować w obecnej pracy, bądź znaleźć nową, świetnie płatną, kreatywną i rozwijającą pracę w wielu lokalach gastronomicznych. Po ukończeniu kursu bez problemu będziesz mógł starać się o pracę w firmach cateringowych. Restaurację sushi cieszą się coraz większą popularnością nie tylko na zachodzie ale i w Polsce. Wzrasta zatem zapotrzebowanie na sushi masterów. Lokale gastronomiczne, hotele i restauracje nie tylko w Polsce ale i w całej Unii Europejskiej poszukują osób, znających się na gotowaniu, najlepiej zaświadczonym dyplomem ukończenia kursu kucharskiego. Ważne jest aby wiedza była oparta o umiejętności praktyczne, które nasz kurs zapewnia.

Oferty pracy dla sushi masterów można znaleźć w wyszukiwarce ofert pracy GoWork.pl. Kliknij na link obok i znajdź pracę marzeń!! Tutaj ofert pracy


Jakie umiejętności zdobędę po odbyciu tego kursu?

  • poznanie tajników i specyfikacji kuchni japońskiej
  • zdobędziesz odpowiednią wiedze z zakresu historii oraz przygotowywania sushi
  • dowiesz się jak rozpoznać, zamawiać i przechowywać produkty najwyższej jakości służące do przygotowania sushi
  • nauczysz się przygotowywania półproduktów
  • wykształcisz umiejętności tworzenia niepowtarzalnej smakowej i wizualnej kompozycji
  • poznasz zasady właściwego wykorzystania receptur
  • zdobędziesz praktyczne wskazówki od mistrzów sushi
  • przygotujesz swój własny zestaw sushi



Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?


Placówka Kształcenia Ustawicznego GoWork.pl zachęca do wzięcia udziału w kursie sushi ze względu na największą liczbę godzin szkoleniowych na rynku przy zachowaniu najniższej ceny.

Posiadamy w pełni wyposażone i odpowiednio przygotowane sale szkoleniowe.

Współpracujemy z wieloma najlepszymi hotelami, restauracjami i szkołami w całej Polsce.

Wszystkim uczestnikom zapewniamy staranie dobrane materiały edukacyjne, usystematyzowanie i pogłębiania swojej wiedzy, a także wykorzystanie zdobytych umiejętności w praktyce, która jest najlepszym sposobem nauki.

Kurs prowadzony jest przez doświadczonych i dyplomowanych sushi masterów, którzy chętnie dzielą się swoim bogatym doświadczeniem, oraz udzielają praktycznych porad.

Dostosowujemy harmonogram zajęć do uczestników - dogodne dni oraz terminy zajęć.

Stawiamy na organizacje małych kameralnych grup, dzięki czemu każdy uczestnik może liczyć na indywidualne podejście lektora podczas 80 % zajęć praktycznych.

Nasz kurs zakończony jest egzaminem, po którego zdaniu kursant otrzymuje dyplom i certyfikat świadczący o ukończeniu szkolenia.

 
Gdzie można wziąć udział w kursie? 

Kurs Sushi organizowany jest w największych miastach w Polsce: Bydgoszczy, Gdańsku, Katowicach, Krakowie, Lublinie, Olsztynie, Opolu, Poznaniu, Siedlcach, Szczecinie, Warszawie, Wrocławiu, Łodzi, Zielonej Górze, Rzeszowie. Liczy się kolejność zgłoszeń - ilość miejsc ograniczona

 


 

Program kursu

I. Część teoretyczna:

1. Wprowadzenie w specyfikację kuchni i kultury japońskiej:

  • historię sushi - jak doszło do powstania tej potrawy
  • jak wygląda sushi w Polskich realiach;
  • noże, przyrządy oraz inne pomoce potrzebne w przygotowywaniu sushi
  • właściwa organizacja oraz odpowiednie przygotowanie się do pracy

2. Sushi - omówienie:

  • produkty niezbędne do przygotowania sushi jak wybrać najlepsze, ich wygląd, ocena gdzie można je kupić oraz jak je przygotować;
  • omówienie produktów i ich zamienników;
  • zamawianie oraz odpowiednie przechowywanie produktów niezbędnych do wykonania sushi
  • stosowanie odpowiednich dodatków do sushi
  • dobór odpowiednich surowców (ryby, warzywa, ryż, owoce morza)
  • rodzaje sushi

II. Cześć praktyczna:

1. Metody przygotowywania surowców:

  • oczyszczanie, krojenie i przygotowywanie surowców (ryb, owoców morza,warzyw)
  • zasady odpowiedniego przygotowywania ryżu oraz zaprawy;
  • krojenie i filetowanie ryby, 
  • przygotowywanie pasty wasabi,
  • gotowanie krewetek;

2. Nauka zawijania - rolowania sushi krok po kroku:

  • przygotowywanie różnych typów sushi, np: hosomaki, futumaki, nigiri, california maki
  • tworzenie, dobieranie i ustalanie odpowiedniej kompozycji sosów
  • krojenie i układanie;

3. Kompozycja i prezentacja własnoręcznie stworzonych zestawów sushi

4. Wspólna degustacja przygotowanych sushi uczestników

Kurs Sushi Master - tryb dzienny

Gdańsk
od 2019-01-15 do 2019-01-16
Cena brutto: 599
Katowice
od 2019-01-15 do 2019-01-16
Cena brutto: 599
Kraków
od 2019-01-15 do 2019-01-16
Cena brutto: 599
Poznań
od 2019-01-15 do 2019-01-16
Cena brutto: 599
Szczecin
od 2019-01-15 do 2019-01-16
Cena brutto: 599
Warszawa
od 2019-01-12 do 2019-01-13
Cena brutto: 599
Wrocław
od 2019-01-15 do 2019-01-16
Cena brutto: 599
Łódź
od 2019-01-15 do 2019-01-16
Cena brutto: 599

Kurs Sushi Master - tryb weekendowy

Bydgoszcz
od 2019-01-12 do 2019-01-13
Cena brutto: 599
Gdańsk
od 2019-01-12 do 2019-01-13
Cena brutto: 599
Katowice
od 2019-01-12 do 2019-01-13
Cena brutto: 599
Kraków
od 2019-01-12 do 2019-01-13
Cena brutto: 599
Lublin
od 2019-01-12 do 2019-01-13
Cena brutto: 599
Olsztyn
od 2019-01-12 do 2019-01-13
Cena brutto: 599
Poznań
od 2019-01-12 do 2019-01-13
Cena brutto: 599
Szczecin
od 2019-01-12 do 2019-01-13
Cena brutto: 599
Wrocław
od 2019-01-12 do 2019-01-13
Cena brutto: 599
Łódź
od 2019-01-12 do 2019-01-13
Cena brutto: 599

Voucher Kurs Sushi Master - tryb dzienny

Warszawa
od 2019-12-31 do 2019-12-31
Cena brutto: 599

Tel.: +48 22 6221309
E-mail: kursy.kucharskie@gowork.pl