Nauczymy Cię gotować!

Francuskie desery  kuszą swoją prostotą, elegancją i niezwykłym smakiem. Któż z nas nie ma ochoty na rozbicie karmelizowanego cukru na creme brulee, albo na skosztowanie sufletu czekoladowego? Do tego dochodzą chrupiące palmiery i kunsztowne joconde cake.  Nie pozostaje nic innego tylko rozpłynąć  się w tych niebiańskich słodkościach.

Podczas naszego kursu zgłębią Państwo tajniki przygotowywania idealnego sufletu, doskonałych palmierów, oraz puszystych kremów,w tym oczywiście creme brulee.  A na koniec długo oczekiwana degustacja

Program kursu

1. Słów kilka o historii powstania francuskich deserów

2.  Wybór właściwych składników oraz  sposobów ich łączenia

3. Wykonanie wybranych deserów:

Cremee brulee

Crème Pâtissière

Sufletu czekoladowego

Tarty Tatin

Palmierów

Joconde cake

4. Słodka uczta

 

Brak terminów

Tel.: +48 22 6221309
E-mail: kursy.kucharskie@gowork.pl